Zanimivosti

Potnici med letom odtekla voda, rodila je v letalu

mv
18. 10. 2015, 11.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Potniki leta iz Balija proti Los Angelesu si bodo to potovanje zapomnili za vedno. Eni od potnic je namreč po šestih urah odtekla voda in visoko v zraku je rodila zdravo deklico.

youtube

Na 19-urnem poletu je ženski po šestih urah letenja odtekla voda. Ker je začela rojevati, je pilot zaprosil najbližje letališče na Aljaski za pristanek. Toda 30 minut pred pristankom je Tajvanka rodila deklico Nancy. Na srečo je bil na krovu letala tudi zdravnik, ki je pri rojstvu otroka pomagal. Na posnetku, ki ga je s telefonom naredil eden od potnikov, lahko vidimo stevardese, ki dojenčka negujejo in ga skupaj z mamo zavijejo v odeje. Potniki pa so mamo in novorojenko nagradili z aplavzom.

Vprašanje državljanstva

"Kaj takega lahko vidiš le enkrat v življenju. Ti turisti tega ne bodo več doživeli," pravi ena od potnic.

Mama in otrok se po porodu počutita dobro. Na letališču v Anchorageu na Aljaski so ju prevzeli zdravniki in ju odpeljali v porodnišnico. Letalo je v Los Angeles prispelo s tremi urami zamude. Trenutno se še ne ve, katero državljanstvo bo pripadlo deklici. Rodila se je namreč v ameriškem zračnem prostoru na kitajskem letalu.