Kot bi zadeli na lotu

Foto: Nevihta se je sprožila točno nad Ljubljano: zalilo podvoze, zaprti sta bili tudi Dunajska in Celovška

R.T.
27. 5. 2024, 20.29
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 22.36
Deli članek:

Nekaj po 19. uri se je odprlo nebo nad Ljubljano. Dobre pol ure je lilo kot iz škafa.

Svet24.si
Ob nalivu je voda stala na cesti v Kosezah. Pa ne samo v Kosezah.

Padalo je skoraj povsod po Ljubljani. Bralka nam je poslala fotografije zalite ceste v Kosezah, drugi bralci pa so sporočili, da voda stoji tudi v podvozih, kot se to rado zgodi ob močnejših nalivih v prestolnici. Prometnoinformacijski center je še uradno potrdil, da sta bila do 22.30 zaradi poplavljenih vozišč v podvozih pod železniško progo zaprti Dunajska in Celovška cesta. Zalilo je tudi okolico farmacevtske družbe Lek in poplavilo podvoz pod Drenikovo cesto.

Ne gre pa delati drame iz »običajnih neviht«, je paniko zganjajoče pisune (ja, to smo mi) podučil zrelejši prebivalec Ljubljane, ki pa ni vedel, da bodo zaradi naliva zaprti podvozi. Ko se je ravno v času naliva peljal z avtobusom po centru, je videl, da so se mladci mirno vozili s skiroji in tudi kakšen kolesar se je našel, ki mu dež ni prišel do živega. Klošarji pa so se vendarle umaknili na suho, je pripomnil.

Svet24.si
Eden od prvih močnejših nalivov v Ljubljani letos.

Svet24.si
/

Tudi napoved za naslednje dni ni preveč "lepa": Pogled v nebo: atlantske motnje prinašajo nestanovitno vreme s plohami in nevihtami