Grozljivo

Po požaru vozila na avtocesti v naletu tovornjaka dva gasilca mrtva, dva se še borita za življenje

J.V.
28. 5. 2024, 15.25
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 15.34
Deli članek:

Na Slovaškem se je včeraj zgodila huda prometna nesreča, in sicer je po požaru vozila na avtocesti prišlo do naleta tovornjaka v intervencijska vozila, ki se je za dva gasilca končala s smrtjo, dva pa se še vedno borita za življenje.

Facebook/Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah
Na kraju nesreče.

Na Facebook profilu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah poročajo o tragediji, ki se je včeraj pripetila na Slovaškem. "Po požaru vozila na avtocesti so posredovali vzdrževalci, gasilci in policisti. Med njihovo borbo z zublji, pa je na ustavljena intervencijska vozila naletelo tovorno. Dva gasilca sta umrla na kraju dogodka, še dva pa se borita za svoje življenje," so zapisali. 

"Kadarkoli se vozite na avtocesti, vozite zbrano in prilagojeno glede na razmere in nikdar si ne mislite, da intervencijske službe pretiravajo z zaporami ceste, saj nikomur nikdar ni v interesu, da promet obstane, a prvo pravilo reševanja je vedno lastna varnosti," so še poudarili. 

In še: "Pogosto se pojavljajo komentarji v stilu: ni potrebno zapreti dveh pasov, ko pride do izrednega dogodka, ni potrebe po zaprtju avtoceste, ipd. Za zavarovanja kraja izrednega dogodka so pooblaščeni vsi pripadniki urgentnih služb in to je njihov prvi ukrep, ki ga izvedejo ob začetku intervencije." Svojcem umrlih so izrekli globoko sožalje, poškodovanim želijo uspešno ukrevanje, sledilcem pa varno in strpno vožnjo.