Zanimivosti

Aplikacija za menstrualni cikel

Artur Švarc
5. 10. 2015, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Polovica sveta ve, da so tamponi ena živa packarija, povrhu vsega pa grozi sindrom toksičnega šoka, huda bakterijska infekcija.

looncup

Po svetu se zato že uveljavljajo menstrualne čašice, ki opravljajo isto delo, so cenejše in brez tveganj. Loon Lab je zdaj tudi v to sfero ženske intime vpeljal napredno elektroniko – naredili so prvi pametni menstrualni lonček, ki nudi vpogled v zdravje uporabnice.

Kot vse čudežne napravice je tudi ta v fazi zbiranja prispevkov na Kickstarterju, od gospodičen pa želijo 30 dolarjev.

Looncup ima tri senzorje, triaksialnega, RGB in silo, pa tudi bluetooth anteno. Kombinirano z algoritmi in aplikacijo za iOS ali android lahko uporabnica izve za dan trajanja mesečnega perila, prav tako pa javlja stanje napolnjenosti, s čimer odpade oprezanje »tja dol«, da se reč ne razlije. 

Lonček s pomočjo spektrometrije spremlja tudi stanje tekočin in priporoči obisk zdravnika, preden nastopi resna težava, z merjenjem »rdečih« dni pa tudi sorazmerno točno napove naslednji obisk »tete s Krvavca«. Kot vse čudežne napravice je tudi ta v fazi zbiranja prispevkov na Kickstarterju, od gospodičen pa želijo 30 dolarjev.