Svet

Moskva pripravljena vzpostaviti stike s Svobodno sirsko vojsko

B.K.
5. 10. 2015, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ruski zunanji minister je dejal, da je Rusija pripravljena sodelovati s sirsko opozicijsko vojsko za reševanje konflikta v Siriji.

Reuters

Moskva je pripravljena vzpostaviti stike z opozicijsko Svobodno sirsko vojsko FSA) in je za informacije o njej že zaprosila Združene države Amerike, je po poročanju ruskega spletnega portala Sputnik news dejal ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Doslej Moskva še ni prejela odgovora.

»Prosil sem [ameriškega državnega sekretarja] Johna Kerryja, naj nam [Združene države Amerike] posredujejo neke vrste informacij o tem kje se nahaja FSA in kdo jo vodi,« je dejal Lavrov in poudaril, da je Rusija pripravljena sodelovati z opozicijo vojsko pri reševanju sirske krize.

»Pripravljeni smo priti v stik z njimi, tega ne skrivamo, a zaenkrat nam še nihče ni povedal ničesar,« je še dodal Lavrov.

Svobodna sirska vojska je sestavljena iz številnih oboroženih skupin, katerih skupni cilj je prevrat režima sirskega predsednika Bašarja al Asada. Rusija, pri svojem boju v Siriji s predsednikom in režimom sodeluje.