Zanimivosti

Kupejevec zdaj tudi s turbakom

Artur Švarc
5. 10. 2015, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Lexus, Toyotina luksuzna znamka, je predstavil naslednika IS, RC coupe, dodali pa so tudi turbo motor.

lex

Avto je videti praktično identičen svojemu predhodniku, lexusu IS. Lexus RC coupe tako stopa v gume modela IS, v paleti pa je na voljo novi motor, gre za 2-litrski turbo štirivaljnik, ki razvija 179 kW (241 KM) in 349 Nm navora. Motor je spet ekskluzivno z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki moč motorja prenaša na zadnji kolesni par.

lex

241 KM razvija novi 2-litrski turbo štirivaljnik.

Kupci, ki si želijo še kaj močnejšega, lahko izberejo tudi RC 300 AWD s 3,5-litrskim V6, ki razvija 190 kW (255 KM) in 319 Nm navora. Ta je povezan s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa. Drugih sprememb na avtomobilu za prihodnje modelno leto ni veliko - nova je barva zunanjosti, bela Eminent White Pearl, različice F Sport imajo lahko tudi oranžne zavorne čeljusti in delno zaporo diferenciala.

lex

RC-ju so za na pot namenili tudi podporo s sistemom Lexus Enform Service Connect, ki lastnikom omogoča, da vidijo informacije o svojem avtomobilu in stanju sistemov prek aplikacije MyLexusBeyond na iOS-napravah. Avto na trg prihaja že ta mesec, o ceni pa je za zdaj preuranjeno govoriti.

lex