Zanimivosti

Električni Tesla SUV

Artur Švarc
4. 10. 2015, 17.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Tesli so končno predstavili dolgo napovedovani električni SUV.

Tesla

Prvi električni SUV ima znan hišni dizajn z LED-lučmi spredaj in zadaj in zaobljeno strešno linijo. Tesla pravi, da je količnik upora le 0,24 zaradi slokega profila in aktivnega zadnjega spojlerja, ki se postavi na eno od treh pozicij. Ena od posebnosti modela X so dvižna vrata zadaj, ki omogočajo preprost dostop do druge in tretje vrste sedežev, tu pa je tudi največje serijsko veterobransko steklo.

Avto bo na voljo s šestimi ali sedmimi sedeži, tretja vrsta se zloži v dno, kadar ni v uporabi, armaturka pa ima tako kot S velikanski infotainment zaslon.

tesla

Baterije so nameščene v dno avtomobila, sprednji del, kjer ni motorja, pa je namenjen zaščiti in absorbciji pri trku. Model X bo na voljo v dveh različicah. Obe imata štirikolesni pogon, 90D pa z dvema elektromotorjema zmore 259 KM, do stotice pospeši v 4,9 sekunde, doseg je 414 kilometrov. Na drugi strani P90D premore en elektromotor z 259 KM, drugi pa s 504 KM, do stotice pospeši v 3,9 sekunde. Z nadgradnjo Ludicrous Speed pa pospeši v samo 3,3 sekunde.

Drugi pomembni dodatki vključujejo zračno vzmetenje, samodejno zavedanje okolice s kamero, radarjem in sonarjem, sistem za zasilno zaviranje in sistem za nadtlak v kabini. Če X vplačate zdaj, ga boste dobili prihodnjo jesen.

tesla