Zanimivosti

Ruski resničnostni šov bodo posneli kar pri nas doma

T.C.
15. 9. 2015, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po julijskem obisku ruskega premierja Dmitrija Medvedjeva v Sloveniji, ki je med drugim obiskal Bled, Rusko kapelico pod Vršičem in Ljubljano, se promocija Slovenije v Rusiji nadaljuje. Te dni se namreč v Sloveniji mudi televizijska ekipa ruske oddaje Žana, poroči naju! Oddajo bodo snemali na več lokacijah, poroka pa bo potekala na Blejskem gradu.

Promo foto

Gre za zabavno oddajo, ki je neke vrste resničnostni šov, v katerem ruskim parom, ki se želijo poročiti, pripravijo poroko v tujini. In tokrat bo poroka v Sloveniji.

Par, ki je bil izžreban, bo tako doživel pravo slovensko poroko, saj bosta morala ženin in nevesta, ki do zadnjega trenutka nista vedela, kje se bosta poročila, opraviti vse slovenske tradicionalne preizkušnje mladoporočencev, od odkupa neveste s košnjo trave oziroma žaganjem drv, do ceremonij na sam dan poroke.

Zaročenca oz. mladoporočenca se bosta seznanila s Slovenijo, njenimi ljudmi, naravnimi lepotami in običaji, skupaj z njima pa tudi okoli pet milijonov gledalcev, kolikor v povprečju spremlja oddajo, navajajo pri medijskem portalu Slovenija Business&Living (SBNL), ki dogodek organizira.

Promo foto

Snemanje bo v Sloveniji potekalo do 19. septembra, v dogodku pa bodo sodelovali Ljubljanski grad, mesti Ljubljana in Bled, Blejski grad, Letališče Ljubljana, Sava Hotels in gostilna Lectar, kjer bo poročna zabava.

Oddaja Žana, poroči naju! je relativno nova, voditeljica oddaje Žana Badoeva pa je pare doslej poročila že v Gruziji, Španiji, Franciji, Švici, na Šrilanki in še kje.

Oddajo snema zasebna televizija TV Pjatnica (TV Petek), ki je v lasti GazpromMedie, s skoraj 100 milijoni gledalcev v rusko govorečih državah, od nekdanje Sovjetske zveze do Izraela in nekaterih držav EU. Ustanovljena je bila leta 2013, in sicer na nekdanjih frekvencah MTV Russia.