Zanimivosti

Ptujčani v petih vikendih razdelili 17.000 plastenk vode

STA/M.J.
1. 9. 2015, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ptujska občina je zaključila poletno prostovoljno akcijo, s katero so čakajočim potnikom na koncu avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje razdelili 17.000 plastenk ustekleničene vode in 15.000 razglednic mesta. S prostovoljci so mnogim olajšali čakanje v kolonah in jih povabili na obisk znamenitosti in festivalov v najstarejšem slovenskem mestu.

Kot so danes sporočili iz mestne občine Ptuj, je prostovoljna akcija trajala pet zaporednih vikendov v vrhuncu poletne turistične sezone. V njej so sodelovali številni posamezniki in društva, med njimi gasilci iz Kicarja, Društvo prijateljev mladine Ptuj, Turistično društvo Ptuj, Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Poetovio LXIX, Društvo Cesarsko kraljevi Ptuj, društvo Koranti Grajena in društvo ZA Ptuj.

Člani društev so vse sobote, od 25. julija do 22. avgusta, ob koncu avtoceste v Dražencih delili plastenke vode in razglednice skupaj s predstavniki mestne občine. Akciji se je večkrat pridružil tudi župan Miran Senčar, ki se je ob njenem zaključku zahvalil za sodelovanje vsem prostovoljcem, ki so v tem poletju ustvarili zares gostoljubno podobo Ptuja in na tisoče ljudi informirali o najstarejšem slovenskem mestu.

Kot je dejal, so akcijo organizirali, ker je na desettisoče avtomobilov, ki vsak poletni vikend potujejo mimo Ptuja, neizkoriščen potencial za mestni turizem. Zato so na občini pripravili koncept, povabili podjetja, da sodelujejo kot sponzorji, in poiskali prostovoljce tako v občinski upravi kot v društvih, ki delujejo na Ptuju. Akcija je bila pozitivno sprejeta tudi s strani podjetij, ki so prispevala vodo.

Sicer pa so bili njihovi prostovoljci prisotni na lokaciji, ki sta jo potrdila Dars in policija, vodo pa so delili le takrat, ko so bile stoječe kolone vozil, so še dodali na ptujski občini, kjer upajo, da bodo v prihodnje kakšnega od turistov, ki so tokrat peljali mimo njihovega mesta, uspeli privabiti tudi na Ptuj.