Zanimivosti

Kitajska napredna ura

26. 7. 2015, 18.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

ZTE ne računa le na pametne mobilnike, s katerimi bo vzbudil vaše zanimanje, zdaj so razkrili tudi axon watch, pametno uro, ki je vesoljske korake stran od njihovega lanskega poskusa, bluewatch.

Axon watch je videti kot povsem običajna ura, ki jo bi z veseljem nosili tudi brez njene pameti. V drobovju je prenosna različica Tencent OS, ki podpira tako večprstno upravljanje kot osnovne funkcije, kot so klici, sporočanje in merjenje telesnih funkcij, na primer v fitnesu.

Malce manj razveseljivi so podatki o hardveru: ura ima 1,4-palčni zaslon in Bluetooth 4.1, preostalo pa je precej plebejsko – 512 MB RAM-a, 4 GB shranjevalnega pomnilnika in baterija s 300 miliamperurami kapacitete. Slednji podatek bržkone ne napoveduje večdnevnega delovanja, pa tudi procesorsko ura ne bo ravno raketa.

Samo Kitajci

Ura Axon Watch bo za zdaj na voljo le na Kitajskem, prav tako ni napovedano, ali bo kmalu pogledala izven meja vzhodnega velikana, zato si jo lahko omislite še drugače od tradicionalnih nakupovalnih poti, jo na primer kupite v kateri od njihovih spletnih trgovin.