Zanimivosti

Britansko-avstralska zverina

Artur Švarc
17. 7. 2015, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Vauxhall je predstavil prenovljenega mišičnjaka VXR8 GTS, po prenovi bo stal 55 tisoč otoških funtov, njegovo genetiko pa najdemo v posebni izdaji holdena GTS iz dežele tam spodaj.

Arhiv Svet24

Tovarna seveda ni omenjala sprememb, navsezadnje je VXR8 GTS le preoznačeni holden HSV GTS, ima pa agresivnejši obraz, dnevne luči LED in 20-palčna lita platišča s Continentalovimi gumami ContiSport 5P.

x

V notranjosti bo voznik naletel na črne usnjene športne sedeže, spodaj odsekan športni volan, med opremo pa je ogrevanje sedežev, dvopodročna klimatska naprava in infotainment na osempalčnem zaslonu. Za nameček dobite tudi HUD-zaslon, Bosejev avdiosistem in aluminijaste stopalke.

x

Toda bistvo VXR8 je seveda motor, gre za 6,2-litrski V8, ki premore 429 kW (576 KM) in 740 Nm navora, povezan je ali s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, v obeh primerih do stotice potegne v 4,4 sekunde, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

x

»Dejstvo je, da avto, kot je VXR8 GTS, še vedno obstaja in to zaradi majhne skupine entuziastov, ki želijo voziti nekaj unikatnega,« je povedal Stuart Harris, eden od šefov v Vauxhallu. »Izjemna moč in navor sta zapakirana v tehnološko vrhunski paket, a še vedno precej drugačen, ki ga Mercedes in BMW ne moreta doseči.«