Zanimivosti

Deček spravil v jok vso restavracijo

Urban Klančnik
20. 5. 2015, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Petletni Josiah Duncan je z neverjetno gesto osrečil brezdomca in istočasno dal svetu vedeti, da je ljudem treba pomagati.

Facebook

Josiah je šel z mamo v restavracijo Waffle House v Alabami. Zunaj je stal brezdomec in prosil ljudi za nekaj drobiža. Njegova mati je pozneje povedala, da jo je sin nenehno spraševal o moškem in povedala mu je, da najverjetneje živi na cesti in nima denarja za hrano. Dodala je, da jo je vprašal, kje je njegova hiša, kje njegova družina in predvsem kje ima spravljeno hrano.

Očitno ga je v glavnem skrbelo dejstvo, da moški nima hrane. Zato jo je začel prositi, da za moškega kupi kosilo. Fantova mama se je strinjala in res odšla do brezdomca ter ga pripeljala v restavracijo. A ko se je moški usedel, se nihče od zaposlenih ni zmenil zanj. Zato je Josiah vstal in vzel stvari v svoje roke. Vprašal je moškega, ali potrebuje meni, in dodal, da ne more naročiti brez menija.

Moški je povedal, da bo srečen z navadnim cheeseburgerjem, nato pa si je naročil tudi popečeno slanino. Še preden pa je začel jesti, sta z dečkom zmolila in se zahvalila za hrano. Takrat so se ostalim gostom v restavraciji, bilo jih je enajst, na licih zalesketale solze. Dečkova mati je še dodala, da se je razjokal tudi brezdomec.