Zanimivosti

Sezona teka za Svet24 se je začela

N.N.
7. 4. 2015, 20.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sončni žarki dokazujejo, da so zimski dnevi za nami. Uspehi naših smučarjev so postali del zgodovine in za večino je pomlad pravi začetek novega leta.

Alenka Pustotnik, FP

Alenka Pustotnik, FP

No, morda ne ravno novega leta, zagotovo pa nove tekaške sezone. Seveda ne smemo pozabiti niti na kolesarje, ki jih že nekaj časa srečujemo na cestah. Ko se bo segrela še voda, bomo spet pri triatlonu. Ampak začnimo kar s tekom. Resni tekači tečejo vse leto in so zgodnje pomladanske tekme zanje prvo preverjanje zimskega dela. Za ljubiteljske tekače pa so te tekme odprtje sezone.

Letošnji že 15. tradicionalni poziv tekačem v Sežano na Mali kraški maraton je spet privabil lepo število udeležencev. Več kot 2400 tekačev se je podalo na dve razdalji – 21.098-metrsko in 9400-metrsko preizkušnjo. Naša ekipa Svet24 DRN in STRN Team si za letošnje odprtje sezone ni izbrala Malega kraškega maratona, pač pa smo se podali na UNESCO CITIES MARATHON, en teden pozneje.

Alenka Pustotnik, FP

Ker člani ekipe izzive zajemamo z veliko žlico, je bil temu primeren tudi uvodni izziv – maratonska preizkušnja oziroma 42.195 m. Trasa teka na UNESCO CITIES MARATHON je zelo zanimiva, saj poteka skozi tri mesta, ki so pod Unescovo zaščito. Tek se začne v Čedadu (Cividale del Friuli), poteka skozi Palmanovo in se zaključi v Ogleju (Aquileia).

Alenka Pustotnik, FP

Vsa tri italijanska mesta se ponašajo z zanimivo zgodovino in arhitekturo, vendar pa tekaška preizkušnja ne dopušča tovrstnih ogledov. Se pa tekači seznanijo s skoraj povsem ravnim profilom proge, pravzaprav z višinskim spustom, kar omogoča tudi dosego dobrih rezultatov. Le-ti za večino, na začetku sezone in v izredno toplem ter lepem dnevu, niso bili v ospredju.