Zanimivosti

Smonkarjevim ste pomagali

Tilen Pajek
2. 4. 2015, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zgodba družine iz Šoštanja je ganila številne. Veliko ljudi se je odločilo pomagati, in tako so Smonkarjevim v stiski izkazali svojo podporo.

Na naše uredništvo pa se je obrnil oče družine, ki nam je povedal: »Poudaril bi, da ne delam za minimalno plačo, saj je slednja odvisna od obsega dela. Z delodajalcem sem izredno zadovoljen in vesel sem, da mi nudi delo.« Dodal je, da je delo zanj in družino pomembno, saj je tako zagotovljen redni prihodek, s katerim pokrijejo stroške. Žalosten je, da je prišlo pri navedbah o plačilu do napačnih interpretacij.

Na facebooku Azrine iskrice, ki pomaga družini, so te dni zapisali: »Zahvala gre vsem, ki ste pripomogli k akciji za pomoč družini iz Šoštanja. Glede prenove hiše pa naj pojasnimo, da se je občina Šoštanj zelo zavzela, in zdaj poteka postopek, ali se bo obstoječa hiša prenovila, rušila ali se bo družina preselila v drugo, primernejše stanovanje. Zelo pohvalno, da se tako zavzamejo – vzor vsem drugim občinam.«

Pozitivna plat zgodbe je, da se zadeve rešujejo in da oče s svojim delom skrbi za svojo družino. Vsi sodelujoči pa ste dokazali, da lahko s skupnimi močmi dosežemo pomembne cilje.