Zanimivosti

Največja zasebna jahta na svetu

U.K.
21. 2. 2015, 12.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Luksuzne jahte so za nas navadne smrtnike nekaj, o čemer lahko le sanjamo ali, če imamo srečo, se na kakšnem sejmu podamo nanjo. Za nesramno bogate pa so nekaj čisto običajnega. A treba je priznati, da so čudež navtične tehnologije.

Arhiv Svet24

Triple Deuce pa je jahta, ki je celo zunaj običajnega proračuna milijonarjev. TD je namreč najnovejša jahta, ki jo bodo do leta 2018 končali pri podjetju 4Yacht. Ko jo bodo splavili, bo to največja jahta na svetu. V dolžino bo namreč merila 222 metrov, ima sedem nadstropij, dva bazena, več džakuzijev, 275 kvadratnih metrov veliko spalnico za lastnika, izgradnja pa je stala kar 788 milijonov funtov, kar je nekaj več kot milijarda evrov. Iz podjetja so sporočili, da bo jahta pomenila nov mejnik v razredu luksuznih jaht. Triple Deuce bo, ko bo končana, tako postala največja in najdražja superjahta, kar so jih izdelali do zdaj.

Arhiv Svet24

Prekosila bo slavno Abramovičevo jahto Eclipse, ki v dolžino meri »le« 163 metrov, prav tako pa bo daljša in dražja od 182 metrov dolge jahte Azzam, katere lastnik je predsednik Arabskih emiratov.

Arhiv Svet24

Lastnik jahte Triple Deuce, ki je še neznan, bo moral za njeno vzdrževanje na leto plačati približno 25 milijonov evrov. Pri 4Yacht so še sporočili, da je njihov naročnik dejansko želel zasenčiti vse ostale jahte in ni želel, da bi se mu zgodilo to, kar se je zgodilo šejku Maktoumu.

Arhiv Svet24

Ta je namreč imel 162 metrov dolgo jahto Dubai, nato pa je dal Abramovič zgraditi 163,5 metra veliko Eclipse. Z 222 metri je Triple Deuce tako rekoč nepremagljiva, čeprav nikoli ne veš, kaj si bo izmislil kateri drug milijarder. Skoraj gotovo je, da vojne lastnikov superjaht s tem še ne bo konec. Verjetno se je lepo igrati z milijončki in ne nazadnje milijardami, medtem ko milijoni po svetu nimajo hrane in pitne vode.