Zanimivosti

Je življenje z Marsa izbrisalo jedrsko orožje?

J.P.
24. 11. 2014, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Čez nekaj dni se bo v Illinoisu v Združenih državah odvilo letno zborovanje Ameriškega fizikalnega društva. Kot zadnji naj bi na podij stopil dr. John Brandenburg in predstavil svojo teorijo – starodavno marsovsko civilizacijo naj bi z jedrskim napadom izbrisali napadalci iz vesolja.

Arhiv Svet24

Dr. John Brandenburg svoje raziskave utemeljuje na podlagi visokih koncentracij ksenona-129 v atmosferi Rdečega planeta in urana ter torija na njegovem površju.

Opozarja, da lahko kaj podobnega doleti tudi Zemljo.

O obojem jasno pričajo odkritja Nasinega vesoljskega plovila Odisej, vendar pa se prisotnost teh elementov večini znanstvenikov ne zdi nič posebnega, saj jih je mogoče najti praktično kjerkoli. Brandenburg je po drugi strani prepričan, da so ostanki jedrskih eksplozij na površju Rdečega planeta.

0efc95541501177b74e04d3f7e9da4bc.jpeg

Ameriški znanstvenik pravi, da je življenju na Marsu konec naredilo jedrsko orožje v rokah neznane nezemeljske civilizacije.

Nadalje pravi, da je Mars nekoč imel atmosfero podobno zemeljski, na planetu pa da so domovale živali, rastlinstvo in inteligentne oblike življenje na stopnji starega Egipta. Po njegovem mnenju je sedaj na človeštvu, da na Mars pošlje posadko – kot pravi Brandenburg, se moramo prepričati, s čim se soočamo, saj da se lahko kaj podobnega zgodi tudi našemu planetu.

Omenjeni znanstvenik ni prvi, ki je predlagal, da je življenje na Marsu podleglo napadu z jedrskim orožjem, vendar je potrebno vzeti v zakup, da njegova teorija med drugim temelji tudi na zavedanju o moči jedrskega orožja, kakršno premoremo danes, in na strahu spričo njegove zlorabe. Njegova teorija je nadalje na nek način skladna s prepričanjem številnih znanstvenikov, ki so mnenja, da še nismo naleteli na inteligentno zunajzemeljsko življenje, ker gredo vse civilizacije prej ali slej v večna lovišča bodisi zaradi samouničenja bodisi zaradi takšne ali drugačne katastrofe.