Zanimivosti

On tragično umiral, ona pa njegovo spermo ...

T.P.
23. 11. 2014, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Njen mož je umiral v bolnišnici, njegova draga pa je imela na razpolago samo nekaj ur, da iz njegovega umirajočega telesa pridobi semensko tekočino in tako uresniči sanje o skupnem potomstvu.

Toda brez denarja, s katerim bi plačala drag medicinski postopek, nesrečna Stephanie Lucas (22) ni imela nobenega upanja na uspeh. Zato je pogumna Arizonka sprejela dramatično odločitev, da bo denar za pridobitev sperme od njenega umirajočega partnerja Camerona Robinetta (25) zbrala prek spletne strani, namenjene tovrstnim dejavnostim.

»Moj zaročenec Cameron je imel v Kaliforniji motoristično nesrečo, po kateri je tri dni nezavesten ležal na intenzivni negi, nato pa so mi zdravniki sporočili, da so njegovi možgani mrtvi. Midva sva si zelo želela otroke, tudi njegova in moja družina si jih želita, zato lahko z gotovostjo rečem, da bo ta otrok, če se rodi, nadvse ljubljen in obkrožen s čudovito družino,« je napisala. V samo enem dnevu so neznani ljudje prispevali okrog 9.000 evrov, kar je bilo več kot dovolj za postopek, ki je stal 4.500 evrov. Semensko tekočino pokojnega mladeniča so že zamrznili.

»Nisem samo izgubila svojega zaročenca, temveč tudi 'bodočo družino'. Z njegovo spermo sem dobila darilo za prihodnost in mislim, da nas bo Cameron opazoval od zgoraj,« pravi Lucas, ki se še ni odločila, kdaj načrtuje umetno oploditev z zamrznjeno semensko tekočino njenega pokojnega zaročenca.