Zanimivosti

Šok! Najstnik je imel kar 232 zob

M.J.
28. 7. 2014, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gavai je moral iz svojega rodnega kraja odpotovati do specialistov v Mumbai, njegov zdravnik pa ni niti malo slutil, v kakšni življenjski nevarnosti se je mladostnik nahajal.

Gawker

Odrasle osebe imajo v povprečju od 28 do 32 zob, odvisno od tega ali so jim zrastli modrostni zobje ali ne. No, 17-letniku iz mesta nedaleč od indijskega Mumbaja pa je zraslo kar 232 zob.

Zaradi neznosne bolečine, kot tudi zaradi vse večjih problemov pri zdravljenju tumorja v ustni votlini, je moral mladoletni Ashik Gavai prestati sedemurno operacijo puljenja zob.

"Ko so odprli ustno votlino so se začeli pojavljati zobje, veliki kot biseri. Počasi smo jih začeli puliti in šteti, vendar smo vmes odnehali. Na koncu smo jih našteli 232, je dejala doktorica dentalne medicine, ki je objavila svoj dosežek."

Gavai je moral iz svojega rodnega kraja odpotovati do specialistov v Mumbai, njegov zdravnik pa ni niti malo slutil, v kakšni življenjski nevarnosti se je mladostnik nahajal. Fotografije tega fenomena so kmalu preplavile družabna omrežja.