Zanimivosti

Yahoo kupil izraelski video startup Rayv

U.K.
14. 7. 2014, 11.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ameriški spletni velikan Yahoo je konec minulega tedna sporočil, da je prevzel izraelsko startup podjetje Rayv, ki razvija platformo za prenos spletnega videa za računalnike in mobilne naprave.

Arhiv Svet24
Vrednosti posla podjetji nista razkrili, pri tehnološkem portalu Techcrunch pa so izbrskali podatek, da je izraelsko podjetje s sedežem v Los Angelesu v času pred prevzemom zbralo za dobrih 16 milijonov ameriških dolarjev investicij.

Yahoo vse manj pozornosti namenja svojemu iskalniku. Namesto tega stavi na digitalne vsebine in storitve za mobilne naprave, katerih del so tudi spletne video storitve.

V petek je ameriško podjetje napovedalo širok nabor posnetkov koncertov ameriških glasbenikov, ki bodo na spletu na voljo brezplačno. Uporabniki si bodo lahko koncerte predvajali prek storitve Yahoo Screen, ki je na voljo za računalnike, mobilne naprave in tudi konzoli Roku in Xbox, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Yahoo v oglaševalski vojni na internetu izgublja boj s konkurentoma Google in Facebook. Yahoo bo imel letos le 2,5 odstotka vsega svetovnega spletnega oglaševalskega deleža, Google 33 odstotkov, Facebook pa osem odstotkov.

Spletnega velikana nad vodo drži predvsem investicija v japonski Yahoo Japan, še bolj pa 24-odstotni delež v kitajski spletni trgovini Alibaba, ki ga je kupil za milijardo dolarjev leta 2005.