Zanimivosti

Bogataš po mestu skriva denar

J.P.
6. 6. 2014, 13.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Skrivnostni filantrop po San Franciscu skriva ovojnice z gotovino, da bi lahko na zabaven način pomagal tistim, ki si česa takega ne morejo privoščiti.

Neznani nepremičninski agent je začel s kampanjo, v ozadju katere menda ni nikakršnih komercialnih interesov, skrivanja denarja v ovojnicah širom San Francisca.

V vsaki ovojnici se nahaja zajeten šop bankovcev, skrivnostni bogataš pa preko Twitterja objavlja namige o lokacijah kuvert. Nič presenetljivega torej, da ima na Twitterju že preko 42.000 sledilcev.

Skrivnostni bogataš s čutom za sočloveka.

Po nekaterih sporočilih sodeč je povsem verjetno, da se bo kampanja kaj kmalu razširila čez celotne Združene države Amerike – naslednja destinacija naj bi tako bil San Jose.

Sodeč po zapisanem na Twitterju ne gre za dobrodelno organizacijo, temveč zgolj za delovanje v prid skupnosti na zabaven način. Kdor koli je že za idejo pravi, da finančnih težav nima, da zasluži več kot dovolj in da ga je v to ravnanje prisililo dejstvo, da si marsikateri od njegovih prijateljev ali zaposlenih ne more privoščiti domovanja v San Franciscu.