Nogomet

Bo Christiano Ronaldo lahko zaigral na svetovnem prvenstvu?

G.G.
6. 6. 2014, 14.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Med največjimi nesrečniki je zagotovo italijanski vezist Riccardo Montolivo, ki si je tik pred odhodom v Brazilijo zlomil nogo. Zaradi poškodb visi v zraku tudi nastop Christiana Ronalda, Luisa Suareza in Francka Riberya.

Reuters

Le še en teden nas loči od svetovnega prvenstva v nogometu. Večina selektorjev si v zadnjih pripravljalnih tekmah želi, da se njihovi ključni igralci ne bi poškodovali in se tako pridružili četici nesrečnežev, ki so staknili poškodbo v zadnjih tednih.

Čeprav je portugalski zvezdnik Christiano Ronaldo na spisku triindvajseterice, ki bo odpotovala v Brazilijo, je portugalski selektor Paulo Bento zelo zaskrbljen. Krilnega napadalca Reala iz Madrida namreč tare vnetje kolenskih vezi in poškodba stegenske mišice. Obstaja možnost, da ne bo mogel nastopiti na uvodni in zelo pomembni tekmi Portugalske z Nemčijo 16. junija.

Vprašljiv je tudi nastop urugvajskega napadalca in prvega strelca angleške lige Luisa Suareza. Po operaciji kolena še vedno ni znano, ali bo pripravljen za tekmi proti Italiji in Angliji.

Zaradi težav s hrbtom bi tekme v skupinskem delu tekmovanja utegnil izpustiti francoski velemojster z žogo Franck Ribery. Ni izključeno, da bi ga strateg Dider Deschamp prihranil za skupinski del tekmovanja, saj ima Francija na papirju relativno lahke nasprotnike (Honduras, Ekvador in Švica).

Že pred dnevi pa so morali selektorji zaradi poškodb s seznamov črtati nekatere pomembne igralce.

Za Kolumbijce bo zelo boleča odsotnost napadalca Radamela Falcaa, ki si je strgal sprednjo kolensko križno vez.

Italijanski vezist Riccardo Montolivo je bil z mislimi zagotovo že v Braziliji, potem pa si je prejšnji teden na prijateljski tekmi z Irsko zlomil nogo.

Pri Hrvatih bo manjkal Niko Kranjčar, Mehičani so ostali brez Luisa Montesa, Nizozemce pa bo le po televizijskem ekranu spremljal Rafael van der Vaart.

Dolga španska klop bo verjetno lažje prebavila odsotnost Thiaga Alcantare, medtem ko bi lahko Angležem več sivih las povzročala sicer ne tako nedavna poškodba Thea Walcotta, še zlasti zato, ker je pod vprašajem tudi nastop Alexa Oxlada-Chamberlaina.

Reuters