Zanimivosti

Manekenki mirno odrezali trebuh

T. P.
27. 5. 2014, 21.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nobena skrivnost ni, da skušajo številni proizvajalci oblačil predstaviti svoje modne kolekcije s pomočjo najrazličnejših zvijač, toda zadnje čase nekateri resnično pretiravajo.

Vsi vemo, da imajo celo najlepše igralke in manekenke na svetu gubice, bradavičke, znamenja, akne, celulit in druge lepotne nepravilnosti na svojem telesu ter obrazu. Prav tako vemo, da se ekipe strokovnjakov, ki retuširajo njihove fotografije za javnost, močno trudijo, da bi vse nepravilnosti čim bolj prikrili. A nekateri pri svojem delu že tako pretiravajo, da bi bilo bolje, če bi fotografije pustili takšne, kot so v resnici. Odkar se je pojavil priljubljeni računalniški program za obdelavo fotografij Photoshop, ga tako profesionalci kot amaterji uporabljajo z namenom, da bi osebe na fotografijah »polepšali«. Strokovnjaki, ki delajo za znano modno znamko, pa so tokrat prestopili vse meje.

Estetski fašizem na pohodu

Zelo lepi in postavni manekenki Ann Taylor, ki reklamira dvodelne kopalke, so v photoshopu tako »obdelali« trebuh, da je na koncu izpadla popolnoma deformirana. Svetovni kritiki so zgroženi nad tako imenovanim estetskim fašizmom, saj od žensk, ki naj bi kupovale določene izdelke, zahtevajo, da dosežejo nemogoči lepotni ideal barbike.

Zaradi besnih kritik je podjetje umaknilo sporno fotografijo s svoje spletne strani, rekoč, da so jo čisto malo obdelali in da je bilo dekle fotografirano v nenavadni pozi in pod čudnim kotom. Dodali so, da je imela manekenka na »odstranjenem« delu trebuha tetovažo, ki se nikakor ni smela videti, pa so jo zato nekako izbrisali.