Zanimivosti

Top Gear še najmanj do leta 2018

Autobild
27. 5. 2014, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Škandali, ki so jih namerno ustvarjali nekateri posamezniki in rumeni mediji, niso škodovali ugledu Jeremyja Clarksona. Z BBC-jem je podpisal novo triletno pogodbo, ki mu bo navrgla zajeten kupček denarja.

Očitno so domnevno rasistične izjave že pozabljene, saj ima prvi obraz oddaje Top Gear novo pogodbo v žepu. Ta mu prinaša 12 milijonov funtov oziroma 15 milijonov evrov, hkrati pa to pomeni tudi še najmanj tri leta vrhunskih serij Top Geara.

Dvoma, da BBC z njim ne bi podpisal nove pogodbe, tako rekoč ni bilo. Izračun je zelo preprost. Top Gear je že več let najbolj gledana oddaja na Otoku in po vsem svetu. Tedensko so v zadnji seriji oddaj imeli več kot 5 milijonov gledalcev samo v Veliki Britaniji in 350 milijonov v 170 državah po vsem svetu.

Na leto zabavljaška trojica BBC-ju prinese okrog 150 milijonov funtov. Temu pa se odgovorni še lep čas ne bodo odpovedali. Kot je slišati, bosta v prihodnje nove pogodbe dobila še Richard Hammond in James May. Skratka, ni škandala na svetu, ki bi odnesel Top Gear.