Zanimivosti

Triletnik, ki se spominja svoje smrti, je prepoznal morilca in odkril svoje truplo

J.P.
26. 5. 2014, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Triletni deček z območja Golanske planote blizu meje med Sirijo in Izraelom se spominja, da je bil v prejšnjem življenju umorjen s sekiro. Deček, član majhne bližnjevzhodne verske skupnosti Druzi, se je rodil z dolgim, rdečkastim znamenjem na čelu. Kot za nekatere druge kulture je tudi za Druze inkarnacija neizpodbitno dejstvo, materina znamenja pa naj bi bila povezana s smrtmi v prejšnjih življenjih. Temu navkljub pa je dečkova zgodba presunila tudi najbolj trdne stebre njegove skupnosti.

Nemški terapevt Trutz Hardo jo je strnil v knjigi 'Otroci, ki so že živeli: Reinkarnacija danes'. O nenavadnosti dečkove izkušnje se je lahko na lastne oči prepričal dr. Eli Lasch, ki je umrl leta 2009 in ki je o zgodbi poročal Hardu.

Kot veli tamkajšnja tradicija, starešine Druzev otroka pri starosti treh let odvedejo v njegov prejšnji dom, če se ga ta seveda spominja. Tudi tega dečka so, saj je svoji družini povedal, da je bil ubit s sekiro. Spominjal se je vasi, v kateri je živel – ko so prispeli, se je spomnil imena, ki ga je imel v prejšnjem življenju. Eden od vaščanov je povedal, da je moški, ki naj bi se reinkarniral v dečka, izginil pred štirimi leti. Deček se je nadalje spominjal imena človeka, ki mu naj bi vzel življenje. Ko so otroka in moškega soočili, naj bi ta prebledel, a umor zanikal. Deček je starešine odpeljal na kraj, kjer je bilo pokopano truplo, na lobanji pa so lahko razločili rano, ki je bila skladna z dečkovim znamenjem na čelu. Da bi bila mera polna, so odkrili še morilsko orožje: sekiro. Osumljencu tako ni preostalo drugega, kot da je umor priznal, dr. Lasch pa je bil med dogajanjem edini prisotni, ki ni bil član Druzev.