Zanimivosti

Radi delamo dobro

U.K.
14. 5. 2014, 12.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenci ste z več kot 1,1 milijona glasov izbrali sto prejemnikov Mercatorjeve donacije v okviru akcije radi delamo dobro!

V mesecu aprilu je Mercator v svojih stotih izbranih sosedskih trgovinah po celi Sloveniji izvajal donacijski projekt Radi delamo dobro. Mercatorjevi kupci so v mesecu dni oddali več kot 1.100.000 glasov, s katerimi so odločili, kdo so prejemniki Mercatorjeve donacije v skupni vrednosti 100.000 EUR. Sto zmagovalnih društev bo donacijska sredstva namenilo za izvedbo stotih konkretnih idej, s katerimi so sodelovali v izboru. Nagrajeni pa bosta tudi ostali dve udeleženi društvi. S to aktivnostjo želi Mercator kot najboljši sosed izboljšati kakovost življenja v manjših krajih po celi Sloveniji ter tako vračati dobro v okolje, v katerem deluje.
V času od 1. aprila do 30. aprila 2014 so Mercatorjevi kupci v stotih izbranih Mercatorjevih trgovinah po celi Sloveniji lahko s svojimi glasovi odločali, katero izmed predlaganih lokalnih društev, bo prejemnik Mercatorjeve donacije. V teh trgovinah so kupci do konca aprila ob vsakem nakupu prejeli poseben žeton, s katerim so lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije. Žetoni so se oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki so bile nameščene v teh izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja je društvo, ki je na posamezni lokaciji prejelo največje število glasov kupcev, prejelo Mercatorjevo donacijo v vrednosti 1.000 EUR, sredstva pa bo namenilo za izvedbo konkretnega projekta, s katerim so se potegovali za donacijo.
V mesecu aprilu so tako Mercatorjevi kupci oddali več kot 1,1 milijona žetonov, s katerimi so glasovali za prejemnike Mercatorjeve donacije. Več kot polovica prejemnikov Mercatorjeve donacije je bilo gasilskih društev, četrtina je bilo vrtcev, preostalo pa so bila ostala lokalna društva (npr: društva invalidov ter kulturna, športna društva). Rezultati projekta Radi delamo dobro ter termini dogodkov ob predaji donacij so objavljeni na spletni strani www.mercator.si.
Igor Maroša, član uprave za operativno področje Mercator trgovina Slovenija in Hrvaška je ob zaključku projekta izpostavil: »V Mercatorju svoje vloge najboljšega soseda ne vidimo samo v fizični bližini naših trgovin, pač pa predvsem v našem sobivanju z okoljem, v katerem delujemo ter v skrbi za naše kupce. Izredno nas veseli, da so se naši kupci v tako velikem številu odzvali in sodelovali v projektu Radi delamo dobro. Predvsem pa nas navdušujejo številni primeri medsebojnega povezovanja in sodelovanja lokalnega okolja, ki so se v številnih lokalnih okoljih stkala v okviru času trajanja te aktivnosti. Tudi v prihodnje se bomo trudili in dali vsak dan vse od sebe, da bomo ostali najboljši sosed našim kupcem. «