Zanimivosti

Medicinska sestra dojenčkom zalepila usta

M.J.
13. 5. 2014, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Starši so ogorčeni, potem ko so izvedeli, da je medicinska sestra v porodnišnici otrokom zalepila usta z lepilnim trakom, saj naj bi ti jokali preveč naglas.

Facebook

Ryan Noval in Jasmine Badocdoc sta našla usta svojega sina Yohannes Novala zalepljena z lepilnim trakom, medtem ko je ta spal. In ko sta vprašala medicinsko sestro, čemu ima otrok lepilni trak na ustih, je ta dejala, da je jokal preveč naglas in stalno izražal zahtevo po mleku. In ko naj bi sestri ukazala, da odstrani trak z ust je ta dejala naj to storita kar sama. Temu sta oporekala in ko je sestra na njuno vztrajanje to le naredila, se je otrok zbudil in začel glasno jokati, saj je ostal del ustnice prilepljen na lepilnemu traku.

Facebook

Višja medicinska sestra je paru dejala, da so lepilni trak uporabili za pritrditev ustnika, vendar po navedbah staršev o ustniku ni bilo ne duha ne sluha. Dogodek naj bi se zgodil v filipinski bolnišnici Cebu Maternity Hospital.

''Spoznajte mojega sina Yohannes Novala,« je oče zapisal na Facebooku. »Sam ne more spregovoriti o svoji grozni izkušnji, zato sem namesto njega spregovoril jaz. Če mislite, da so vaši otroci varni v bolnišnicah, pomislite znova. Vaši otroci so lahko neme žrtve in vi tega nikoli ne boste izvedeli.«

Facebook

Badocdoc je poleg tega na Facebook zapisal, da naj bi bil razlog za jok mokra plenička, česar medicinska sestra ni uspela ugotoviti.