Zanimivosti

Cristy in Miha: ko so nebesa poljubila zemljo!

T.P.
13. 5. 2014, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pa smo jo dočakali. Težko pričakovano knjigo Nebesa obiskujejo duhovne motivatorke Cristy Žmahar, ki je ob tej priložnosti pripravila literarni spektakel, kakršnega pri nas ne pomnimo.

Šimen Zupančič

Predstavitev tretje knjige nebeške pisateljice Cristy Žmahar se je odvijala v dvorani, ki je pokala po šivih, saj se je tistega večera v njej zbralo več kot 500 pozitivno naravnanih ljudi z vseh vetrov.

Šimen Zupančič

Cristy je v živo spregovorila o svoji trnovi poti do uspeha.

Predstavitev je bila povsem izven običajnih stereotipov o literarnem dogodku; program je bil zabaven, pester, nabit s čustvi in z energijo. Uvodni govor je podal izjemni govorec, duhovni učitelj zlasti na področju samopodobe ter pisateljičin mož Miha Žmahar.

Šimen Zupančič

Žmaharjeva se je slovenskemu bralstvu priljubila že s svojimi prvimi deli, ki sta obravnavali žalovanje in ponujali ljubezni polne motivacijske smernice v življenju; Nebesa zdravijo in Nebesa odgovarjajo.

Večer je obsegal ples, predavanje, branje, meditacijo in nenazadnje glasbo fantastične skupine Shamballa, ki je mešala mantre s pop rock glasbo, v vse to pa vpletla še glasbeno gostjo, priljubljeno Urško Majdič. Publika je skupaj z njimi veselo prepevala ter se brez vseh skrbi, ki jih je dokončno izbrisala meditacija s Cristy, popolnoma prepustila čarobnim ritmom glasbe. Ob odru sta žarečih obrazov objeta poplesavala tudi zaljubljena Cristy in njen Miha, ki sta takrat že vedela, da jima je uspelo. Uspelo prebuditi več spečih duš, kot sta sploh upala sanjati.   

Šimen Zupančič

Je kdo v tej državi še živ?

Prihod Cristy je bil prava senzacija večera, saj je presenetila z udarno skladbo, ob kateri je plesala, medtem ko je občinstvo na platnu spremljalo besedilo posebnega pomena.

Tistega večera ji je uspelo prebuditi marsikoga.

Po glasbeno-plesnem nastopu, ki je občinstvo dvignil na noge, je Cristy pojasnila, zakaj je predstavitev svoje knjige začela z glasbo in plesom: »Želela sem videt, če je kdo v tej državi še živ.«

Šimen Zupančič

Tretja knjiga, Nebesa obiskujejo, je knjiga presežkov; vsebuje kar 500 strani, prvič razprodana je bila že v predprodaji in predstavitveni dogodek knjige je bil do sedaj največji tovrstni pri nas.