Zanimivosti

Težke uteži je dvigovala še dva dni pred porodom

J.P.
17. 5. 2014, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Večina nosečnic poveča vnos železa, le malo pa je takšnih, ki ga premetavajo po telovadnicah. Našla pa se je 33-letnica, ki je uteži dvigovala še dva dni pred rokom.

Meghan Umphres Leatherman iz Arizone v Združenih državah Amerike je vztrajala pri svojem telovadnem režimu. Tako predana kombinaciji dvigovanja uteži, gimnastike in kardia – crossfitu, da je rekorde v dvigovanju uteži podirala še v zadnjih dneh nosečnosti. V telovadnico je zahajala štirikrat na teden, ob tem pa še vsak dan vodila psa na več kilometrske sprehode ter se tedensko odpravljala v gore.

Prepričana je, da s svojim početjem otroku ni škodovala. Ravno nasprotno: meni, da sta obe s hčerkico zaradi tega bolj zdravi, aktivnemu življenju pa pripisuje tudi znosnejšo nosečnost. Hčerko Florence Germaine je povila 3. maja, v telovadnico pa se namerava vrniti že čez slaba dva tedna. »Crossfitu se ne bi nikdar odpovedala – pomagal mi je, da sem sploh zanosila in da med nosečnostjo nisem imela težav z zdravjem,« je povedala Meghan.

V telovadnico je zahajala štirikrat na teden, ob tem pa še vsak dan vodila psa na več kilometrske sprehode ter se tedensko odpravljala v gore.

S fitnesom se je začela ukvarjati pred dvema letoma. Od takrat fanatično trenira s 34-letnim možem Chadom. Zasvojena z rezultati ni niti pomislila, da bi med nosečnostjo z vadbo prenehala, pa tudi zdravniki so jo spodbujali, da ostane aktivna. »Rada imam izzive, izredno sem motivirana. Motivacija pa zaradi nosečnosti ni trpela,« je dejala novopečena mamica. Mišičasti Meghan, ki je v zadnjih štirih letih pretekla tudi maraton in osem 21-kilometrskih različic, je dvigovanje uteži celo pomagalo pri jutranji slabosti. Kot pravi, ji je zaradi delovanja hormonov lažje dvigovala, v 40. tednu nosečnosti pa je postavila več osebnih rekordov. Tri dni pred rokom je tako dvignila 97,5 kilograma.