Zanimivosti

Sanjska služba: plačan, da se čim bolj zabava

J.P.
10. 4. 2014, 16.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Večina ljudi mora seči v žep v zameno za uživanje, a za enega srečneža velja ravno obratno: plačan je, da uživa kolikor le more.

Andrewa Smitha iz Kalifornije v Združenih državah Amerike so v Novem Južnem Walesu, peti največji zvezni državi Avstralije, določili za 'glavnega zabavljača' – to pomeni, da bo za pol leta zabavanja širom imenovane zvezne države dobil  dobrih 67.000 evrov.

Smith je do te sanjske zaposlitve prišel preko natečaja v okviru promocije Novega Južnega Walesa kot idealne destinacije za mlade. Njegova naloga je, da prikaže, kako vznemirljiva je lahko ta zvezna država, tako da v šestih mesecih zbere nič manj kot 802.000 trenutkov zabave – enega za vsak kvadratni kilometer države. Smithu ne preostane drugega, kot da svoje dneve zapolni s skakanjem s padalom, rolkanjem in podobnimi adrenalinskimi aktivnosti. Pa ne le adrenalinskimi, saj se je med drugim poskušal tudi kot vinar. S svojim poslanstvom je uradno začel sredi lanskega decembra, do sedaj pa mu je uspelo zbrati že več kot polovico zahtevanih trenutkov zabave, kot se ti imenujejo, natančneje 480.000 tisoč.

Od države bo dobil 67.000 evrov.

»Moj urnik je do konca junija natrpan z zabavnimi dogodki in številnimi potovanji,« je dejal Smith. »Med drugim bom plaval z delfini in se udeležil vrste zabavnih festivalov, ki se bodo tu dogajali.« Kot glavni zabavljač se bo lahko naokoli vozil tudi s slovitim Stigom, likom s popularne britanske avtomobilske oddaje Top Gear. In če se vam številka 802.000 zdi nekam visoka, vas bo gotovo pomirilo sledeče – Smith namreč pravi, da »pravi izziv ni najti zabave, temveč to strpati v le šest mesecev.« Sodeč po fotografijah in videoposnetkih je res nekaj na tem.