Zanimivosti

Vozite Smarta? Pazite se!

N.J.
10. 4. 2014, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V svetu globalizacije se razne nevarne igre neverjetno hitro širijo po svetu. Podobno kot grozljiva igra 'knock out', v kateri so najstniki tekmovali v tem, kdo bo pred na tla zbil naključnega mimoidočega, se zdaj širi 'igra', kjer so žrtve lastniki avtomobilov znamke Smart.

V San Franciscu so našli več vozil, prevrnjenih na bok ali streho. Vsem je skupno to, da so znamke Smart. Vandali tako med seboj tekmujejo, kdo jih bo več prevrnil, s tem pa lastnikom praktičnih avtomobilov povzročajo ogromne nevšečnosti in nepotrebne stroške.

Ameriški mediji poročajo, da zaenkrat še ne znajo pojasniti, kaj je povod za tovrstno početje. Morda gre za potegavščino ali pa za izraz nestrinjanja med tamkajšnjimi tehničnimi delavci in preostalimi stanovalci. Prvi naj bi bili namreč po mnenju mnogih krivi za naraščanje življenjskih stroškov v San Franciscu. Kot pravijo, je brez prič težko pojasnjevati, za kaj je šlo, upajo pa, da ne gre za še eno 'igro' najstnikov, ki so v zadnjem času povzročili že ogromno strahu, predvsem z igro, imenovano 'knock out'. Kaj mlade sili k povzročanju škode in bolečin, ne zna pojasniti nihče.