Zanimivosti

Starši 13-letnice zanikajo: Ni noseča, samo velika je!

N.J.
6. 4. 2014, 15.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

13-letna šolarka iz Zaječarja v Srbiji naj bi maja povila otročka. Njeni učitelji so starša opozarjali, da se jim dozdeva, da je deklica noseča,a so oni vztrajno zanikali, češ da je samo zelo ješča.

Posredoval je tudi pristojni Center za socialno delo, ki je deklico premestil v rejniško družino, saj njena sarša nista želela sodelovati ne s šolo ne s centrom. 

Učitelji so ugotovili, da ji rase trebuh in da druače hodi. Obvestili so starša, asta odvrnila, da deklica malce več je in nikakor ni noseča. Vodstvo šole se je obrnilo na pristojni Center za socialno delo, ki je poskrbel za dekle. Obiskali so jo na domu in z materinim soglasjem odpeljali dekle. Ko so prišli na dom, tam ni bilo ne mame in njenega očima, s katerima je živela, mati pa se ni niti oglašala na mobilni telefon. 

Dekle so premestili na drugo šolo, kjer so jo sošolci zelo dobro sprejeli. Njena nova, rejniška družina, živi v bližini šole in nudijo ji vso podporo. Vprašanje je, ali sošolci dejansko razumejo, da je dekle v popolnoma drugem stanju, a so do nje zelo prijazni in uvidevni. 13-letnica ima vsak teden pogovore z enim od pedagogov, vsi učitelji pa ji nudijo podporo, so pojasnili iz šole. Dekle sicer še vedno ne želi razkriti imena očeta otroka, a kot so sporočili s tamkajšnje policijske uprave, deklica ni bila prisiljena v spolne odnose.

Kot je povedal Dragoslav Marić, načenik Šolske upravee Zaječar, na tak primer v svoji karieri še ni naletel. Zgdila naj bi se že nosečnost pri učenkah zadnjega razreda, pri šestošolkah pa ne.