Zanimivosti

16-letnica zaradi objav na Facebooku 65-krat zabodla prijateljico

N.J.
1. 4. 2014, 18.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Javnost je šokiral brutalen umor 16-letnice. Prijateljico, obtoženo grozljivega napada je policija aretirala kar na pogrebu umorjene.

Facebook

V Guamuchilu v Mehiki je 16-letna Erandy Elizabeth Gutierrez hladnokrvno umorila svojo prijateljico Anel Baez, tako da jo je kar 65-krat zabodla v hrbet. Kot poročajo mediji, naj bi se dekleti sprli zaradi objav na socialnem omrežju Facebook.

Baezova naj bi na Facebooku objavila nekoliko bolj intimne fotografije Gutierezove in njenega fanta. Ko je Gutierrezova prejela obvestila zaradi tovrstnih objav, se je razjezila in grozila prijateljici: "Srečna si lahko, če preživiš do konca leta. Mogoče se ti zdi, da sem mirna, ampak  mislih sem te že ubila," ji je napisala. Zaskrbljena Anel je razjarjeno prijateljico obikala na domu, da bi razrešila težave, vendar je Erandy Elizabeth, pod pretvezo, da gre na stranišče, odvihrala v kuhinjo, zagrabila nož in Anel več kot 60-krat zabodla v hrbet. Kot so povedali preiskovalci, je morilka skušala zabrisati sledi in uničiti dokaze, a ji ni povsem uspelo. Aretirali so jo, ko je na Anelinem pogreb s prijatelji objokovala smrt nekdanje najboljše prijateljice.