Zanimivosti

Mama prodala nedolžnost svoje 12 let stare hčerke

J.P.
1. 4. 2014, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Drugače ni mogla poplačati dolga pokojnega moža, ki si ga je nakopal z igrami na srečo. Strah in skrbi zaradi dolga so bile preveč zanjo.

Tako danes 62-letni Rotani ni preostalo drugega, kot da bogatemu in vplivnemu moškemu ponudi takrat 12-letno, danes 17-letno Daro Keo, svojo hčerko. »Strah in skrb zaradi dolga sta me ubijala, dokler se nisem vdala,« je povedala Rotana.

Družine za tovrstne usluge po navadi prejmejo okrog 1.000 evrov, kar znaša štiri letne plače.

Kar je sledilo je daleč od neobičajnega v Kambodži, kjer velja, da spolnost z devicami podaljšuje življenje.

Keo so najprej odpeljali k zdravniku, ki je preveril njeno nedotaknjenost, saj zvodniki pogosto s kirurško pomočjo dekleta večkrat prodajo kot device. S svojim mecenom je morala ostati en teden – v tem času je bila večkrat posiljena brez zaščite. Keo in Rotana njegovega imena nočeta izdati; povesta le, da je šlo za pomembnega kamboškega politika. Imel jo je v hotelski sobi, kjer jo je obiskoval do trikrat na dan. Bil je grob. Ko je minil teden dni, je Keo zaradi raztrganin in podplut le stežka hodila in urinirala.

Družine za tovrstne usluge po navadi prejmejo okrog 1.000 evrov, kar znaša štiri letne plače, vendar pa je bila Rotana tako obupana, da je sprejela le 350 evrov. Dekleta, ki se znajdejo v takšnih situacijah, menda svojim mamam ne zamerijo – Keo pravi le, da je žalostna, da se ji je to zgodilo. Tudi to nekateri pripisujejo kamboški specifiki, kjer otroci obstajajo le za dobro staršev in ne obratno. Nget Thy, direktor kamboškega Centra za pravice otrok tako pove, da ti čutijo dolžnost, da staršem povrnejo za svojo vzgojo, in da koncept otroških pravic v Kambodži stoji na zelo trhlih nogah.