Zanimivosti

Videti je kot fantek, zato so jo izključili iz katoliške šole!

N.J.
27. 3. 2014, 17.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Komaj 8 let stare deklice vodstvo šole prihodnje leto ne želi videti v svojih klopeh, to pa samo zato, ker se oblači kot fantek in ima na kratko postrižene lase.

wset.com

Mala Sunnie Kahle se sicer obnaša kot fantek, ima kratke lase in ne mara 'punčkastih' oblekic. Pri osmih letih to zagotovo niso njene glavne skrbi - je v obdobju, ko na veliko spoznava svet okoli sebe, raziskuje, se uči, spoznava nove prijatelje, se igra ... a deklica se je že kaj kmalu morala soočiti s krutim svetom odrasllih, polnih predsodkov in skrbi. 

Sunnie obiskuje šol v Virginiji, na katoliški šoli Timberlake Christian School.Ravnateljica šole je dekličinim starim strašem, ki so njeni skrbniki, poslala pismo, v katerem je zapisala, da deklica ni dovolj 'ženstvena' za njihovo šolo. "Obveščamo vas in Sunnie, da je Bog ustvaril žensko, ženske obleke in potrebno obnašanje, da lahko primerno izoblikuje svojo identiteto. TCS ni najbolj primerna ustanova za oblikovanje Sunnijine prihodnosti," je zapisala.

 

wset.com

Dekličina stara starša sta se odločila deklico nemudoma prepisati v javno šolo, kjer ne bo takih težav. "Kako naj otroku preprečimo, da nosi hlače in majico, če pač želi tako oblečena divjati po dvorišču in skakati po blatu? Naj ji rečem, da ne sme, da si mora nadeti mašno in najprej počakati, da ji zrasejo dolgi lasje? Nimam srca, da bi to storila," je povedala babica. Tudi mala deklica je bila presenečen. "Sem deklica ... vem, da sem deklica," je komentirala.