Zanimivosti

Pokojna tašča ga je vrnila med žive

T.P.
27. 3. 2014, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Brian Miller (41) iz Clevelanda, profesionalni voznik kamiona in oče treh otrok, je pred časom doživel srčni napad. Ker so ga na hitro odpeljali v bolnišnico, ga je zdravnikom v zadnjem trenutku uspelo rešiti. Vsaj mislili so tako …

Profimedia, You Tube

Ko je klinično umrl, je najprej zagledal močno svetlobo.

Le noč pozneje so se namreč pojavili zapleti in Brianovo srce je zastalo. Zdravniki so se na vse načine trudili, da bi ga obudili, a brez uspeha. Njegovo srce je obstalo za dolgih 45 minut. Ko so že skoraj obupali in se sprijaznili, da je njegovo življenje za vedno ugasnilo, se je možakar vendarle vrnil med žive.

Presunljivo doživetje

Brian verjame, da je videl življenje na drugem svetu. Najbolj ga je presunilo srečanje s pokojno taščo, ki ga je prijela za roko in ga pospremila nazaj med žive.

Negibno ležal brez pulza

»Bila sem zraven, ko mu je zastalo srce, in moram reči, da česa takega še nisem doživela. Lahko bi rekla, da se je pred mojimi očmi dogajal čudež. Štirikrat smo ga poskušali oživiti s pomočjo defibrilatorja, a ni bilo reakcije. Negibno je ležal brez pulza, krvnega tlaka, brez dotoka kisika v možgane … Vse je kazalo, da je njegovo življenje ugasnilo, ko je nenadoma oživel. Pulz se je pojavil tako rekoč sam od sebe,« je novinarjem televizijske postaje Fox povedala medicinska sestra Emily Bishop, ki je doživela še večje presenečenje, ko je pacient vstal iz postelje.

Prepričan, da obstaja življenje po smrti

»Spominjam se, da sem nenadoma uzrl močno svetlobo in da sem začel hoditi proti njej. Pot je bila posuta s cvetnimi listi, zatem pa so se začeli pojavljati preminuli ljudje, ki sem jih poznal. Med njimi je bila tudi tašča, ki je umrla teden pred mojo klinično smrtjo. Prijela me je za roko in mi rekla: 'Tvoj čas še ni prišel, zato ti ni treba biti tukaj. Pridi, vrnili te bomo domov.' Po tistem sem se znašel v svoji bolniški postelji. Kar nekaj časa je trajalo, da sem prišel k sebi in dojel, kaj se je zgodilo. Zdaj vem, da nam ni treba žalovati za ljudmi, ko nastopi smrt, saj obstaja življenje tudi po tem. Ljudje morajo verjeti v to,« je svetu sporočil Miller.