Zanimivosti

Mladi, ki za mir tvegajo vse

J.P.
12. 3. 2014, 22.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Včasih je zgolj poseg nadnaravnega tisto, kar lahko nekomu predrugači življenje. In četudi gre zgolj za ljudi, ki simbolizirajo presežno, je pravi trenutek tisto, kar je najpomembneje.

Tega se očitno še kako zaveda skupina mladih iz Mehike, ki svoja življenja dnevno tvegajo, da bi spremenili družbo.

Napravljeni v angele ti mladi kristjani v enem izmed najnevarnejših mest v Mehiki, Ciduadu Juarez, širijo sporočilo miru. Angelski poslanci, kot se imenujejo, so čim bolj enakega izgleda – lase imajo počesane nazaj, nosijo bela ličila, bela ogrinjala in bela krila. Takšni stojijo na prometnih križiščih ali na ulicah z visoko stopnjo kriminala, držeč napise, denimo »v iskanju božjega odpuščanja«.

V iskanju božjega odpuščanja

Ena izmed angelov, Cyntia Gutierrez, pove: »Številni ljudje nas opazijo, saj se napram številnim mladim borimo za spremembe na boljše.« Vsi angeli prihajajo iz iste cerkve 100. psalm iz soseščine Tierra Nueva.

Tamkajšnji duhovnik Carlos Mayorga pove, da ideja o tem posebnem poslanstvu nastala pred leti: »Mladi so izbrali 25 strateških lokacij širom mesta, na katere so se hoteli osredotočiti. Neposredno naslavljamo kartele in pokvarjene policiste.« Angeli svoje delo opravljajo ob vikendih in po šolskih obveznostih. Preden se razkropijo po mestu, se zberejo v cerkvi za blagoslov, ki se zaključi z aplavzom v čast Jezusu Kristusu. In četudi delujejo v nevarnih soseščinah, do sedaj še niso zašli v težave.