Zanimivosti

Grozljivo! Policaji vpričo žene poteptali nemočnega moškega

N.J.
26. 2. 2014, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po tem, ko so mu že namestili lisice okoli zapestij, se je na moškega spravilo pet policajev. Glavo so mu tiščali v asfalt, nato pa se je zgodila tragedija. Videoposnetek se je znašel na spletu.

YouTube
Moški, ki so ga v Oklahomi aretirali, je namreč umrl vpričo žene, ki je med nasilnim vedenjem policajev vpila, naj že enkrat prenehajo, a so ti nasilje le stopnjevali. "Ubijate ga, tako ga boste ubili," je kričala. A zamanj. Na žrtev so policisti, preden so ga fizično napadli, popršili tudi solzivec. 44-letni Louis Rodriguez je tako tragično preminil v soseki Moore v Oklahomi, njegova žena pa je ob spoznanju, da se njn mož ne premika, histerično vpila na policiste, naj ji nekdo pove, da je njen mož še živ.
 
Žena vse posnela
 
Trije policisti oso že v postopku. Kot je povedal odvetnik, ki ga je najela soproga žrtve, je bil Rodriguez proti policajem popolnoma nemočen. "Louis ni počel ničesar narobe, ni bil oborožen, ni imel ničesar, a je izgubil življenje," je povedal. Dogajanje je s svojim telefonom posnela žena. 
 
Sploh ni bil nasilen
 
Kot je pojasnil Jerry Stilling, vodja tamkajšnje policije, so se policisti odzvali na klic, da se dogaja nasilje v družini. Moški se jim ni zdel dovolj kooperativen, zato so pristopili bolj nasilno. Kot je ženska pojasnila, je bil mož popolnoma nenasilen. Prepir, zaradi katerega je nekdo od sosedov očitno poklical policiste, pa je bil med njo in njuno 19-letno hčerko.