Zanimivosti

Neverjetno, kako sta prišla do 10 milijonov!

N.J.
26. 2. 2014, 11.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ne verjamete, da obstajajo čudeži? Preberite zgodbo para, ki je na neverjeten način obogatel za kar 10 milijonov dolarjev.

Facebook

Par srednjih let iz Kalifornije je kot običajno peljal psa na sprehod. Sedla sta pod drevo, tam pa našla zakopanih šest škatel, polnih zlatih kovancev.

Zlatniki so vredni kar 10 milijonov dolarjev!

Gre za 1.427 zlatnikov, ki naj bi bili izdelani med letoma 1847 in 1894. Njhova nominalna vrednost je 5, 10 in 20 dolarjev, njihova numizmatična vrednost pa naj bi bila, ker so nekateri izmed najdenih primerkov redki, okoli 10 milijonov dolarjev. Kot so ocenili strokovnjaki, so zlatniki popolnoma ohranjeni in so videti, kot bi bili novi. V tistem obdobju, ko naj bi kovanci nastali, je bila v Kaliforniji uporaba bankovcev ilegalna, zato naj bi bila večina kovancev iz tistega obdobja slabo ohranjenih. 

Najditelja se še nista odločila, kaj bosta z zlatniki, poročajo ameriški mediji. Želita pa ostati anonimna, saj sta zlatnike našla celo na svojem posestvi in ne želita, da bi se na njunem posestvu zdaj trlo radovednežev in iskalcev zlata.