Zanimivosti

Zapustiti ga mora, ker je invalid

J.P.
26. 2. 2014, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Triindvajsetletnica je svojega fanta primorana zapustiti zaradi skrajno nenavadnega razloga: nesrečnež ne more uporabljati nog.

Starši so ji dovolili, da z njim živi tri leta, v tem času pa mora shoditi. Čas se je iztekel, fant pa še vedno ne zmore brez invalidskega vozička.

Ostalo jima je še šest mesecev.

Yang Nan je izprosila dodatnih šest mesecev, četudi nima upanja, da se bodo stvari spremenile na bolje: »Ne vem, kaj narediti. Vem, da ga je mogoče ozdraviti, a nimava denarja za zdravljenje. Še za sproti nimava. Pomaga nama lahko le še čudež.« Yan, njen fant, se po drugi strani strinja z njenimi starši: »Z mano nima prihodnosti. Obljubiti mi je morala, da bo poslušala svoje starše, če z mojimi nogami ne bo nič bolje v naslednjih šestih mesecih.«

Sedemindvajsetletni Yan se je poškodoval v motoristični nesreči leta 2009. Vozil je po gorski cesti in zgrmel več kot 30 metrov v globino. V tistem času sta Kitajca bila le dobra prijatelja. Vendar pa to ni bil konec Yanove nesreče. Zaradi nesreče sta se v hud prepir zapletla njegova starša – oče naj bi tako silovito udaril njegovo mamo, da je ta umrla. Oče je moral v zapor, Yan, sicer mehanik, pa je ostal sam. Ko je Yang njegovo zgodbo prebrala v časopisu, jo je ta tako ganila, da je pustila svojo službo in se v celoti posvetila njegovi oskrbi. O tem je obvestila svoje starše, ti pa so jima nato odmerili tri leta.