Zanimivosti

Zmeda na cesti: policisti skoraj postrelili japonske turiste

STA/N.J.
26. 2. 2014, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mlada japonska družina si bo dobro zapomnila svoj prvi turistični obisk v ZDA, saj je le malo manjkalo, da se slaba vožnja in neznanje angleščine v zvezni državi Utah ne bi končala tragično. Policijske patrulje so se zapodile za avtomobilom, ki je vozil najprej počasi, potem pa spet prehitro, dokler mu niso preluknjali gum.

Arhiv Svet24
V Lansdalu so potem posebne policijske enote oblegale stanovanjsko hišo in Stona pozivali k predaji.

Policija na jugu države Utah je v soboto dobila obvestilo, da nekdo vozi po cesti počasi in po obeh pasovih. Ko je policijski avtomobil pospešil, je voznik pospešil. Začelo se je divjanje po cesti v ameriškem slogu, ki se je končalo kakšnih 15 kilometrov kasneje s policijskimi žeblji, ki so drvečemu vozilu preluknjali gume.

Policisti so se z naperjenimi pištolami odpravili proti avtomobilu iz katerega je stopila neimenovana Japonka in se začela z njimi pogovarjati v japonščini. Policisti so kričali naprej, ji ukazali naj se uleže na tla, česar seveda ni razumela in so jo na tla spravili sami. Iz avtomobila so izvlekli še njenega moža in vpili tudi nanj, na zadnjem sedežu pa je jokal sedemletni sin.

Policistom se je nato le prižgala žarnica in so spremenili ravnanje. Po telefonu so našli nekoga, ki govori japonsko, ter rešili nesporazum.

Mlada družina se je odpravila na vožnjo po ameriškem Zahodu, gospa pa ni bila preveč vešča volana in je vozila previdno, dokler ni slišala siren. Nato je pritisnila na plin, ker je menila, da želijo, naj se jim umakne.

Po razjasnitvi nesporazuma so policisti družino prijazno pospremili do hotela in ji zaželeli prijetno bivanje v ZDA. Podjetje, pri kateremu so najeli vozilo, pa je moralo najti nekoga, da zamenja gume in pojasni policiji, kako so opravili transakcijo, saj ne žena in ne mož nista imela s seboj niti japonskega vozniškega dovoljenja.