Zanimivosti

Izgubljen 28 dni - živel je le od metuljev

J. P.
30. 1. 2014, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Lokalni prebivalci so odkrili pogrešanega štiridesetletnika, ki je izginil v avstralskih prostranstvih. Zataval naj bi, ker je popolnoma izgubil orientacijo.

Stephen Currie – nekateri ga opisujejo kot samotarja – je 29. decembra lani v jutranjih urah zapustil svojo prikolico in se odpravil proti industrijskemu območju mesta Chillagoe. Policisti si njegovega izginotja niso znali razložiti. Iskanje je potekalo tako po kopnem kot iz zraka, policisti pa so celo preiskali tamkajšnje rudniške rove in jame. A brez uspeha.

Popolnoma naj bi izgubil orientacijo. 

Iskalna akcija je bila preklicana v začetku januarja, s tem pa je umrlo vsakršno upanje, da bi moškega našli živega. Tedne po opustitvi iskanja pa so ga deset kilometrov zahodno od imenovanega mesta odkrili tamkajšnji prebivalci. Oblečene je imel le kratke hlače, bil je bos in gologlav ter petnajst kilogramov lažji.

Iskalna akcija je bila neuspešna. 

Kot je povedal, se je odpravil na sprehod v iskanju zamotane steze, kakršne prepredajo avstralsko divjino, a je popolnoma izgubil orientacijo. Ko je poskušal najti pot nazaj, se je le še bolj izgubil. V času, ko je bil pogrešan, je spal v postelji iz lubja, ter se zadrževal v bližini reke, da je imel pri roki pitno vodo. Ta in sladkovodne školjke, sadje in metulji so bili namreč tisti, ki so ga obdržali pri življenju.