Zanimivosti

Znanstvenik toži Naso zaradi kamna

J. P.
30. 1. 2014, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Rhawn Joseph vesoljsko agencijo toži zaradi fotografije nenavadnega kamna na Marsu ravno na mestu, kjer ga na starejši fotografiji ni bilo.

Joseph zato trdi, da Nasa zunajzemeljskih oblik življenja ne preiskuje, kot bi morala – zahteva namreč, da se rover vrne na mesto, kjer je nastala sporna fotografija skrivnostnega kamna, in naredi nekaj novih.

Samooklicani znanstvenik, ki je napisal več knjig o aktivnosti Nezemljanov, pričakuje, da bo vesoljska agencija kamnino, o kateri je Rhawn prepričan, da je dokaz za »marsovsko aktivnost«, analizirala kot se spodobi. Po njegovih besedah Nasa tega pač ni storila, ko se je skrivnosti kamen pred kratkim nekako pojavil pred roverjem Priložnost.

Prepričan, da je dokaz za »marsovsko aktivnost«.

Kamnina v obliki krofa je osupnila znanstvenike, saj se je domala »vzela od nikoder«. Po eni teoriji jo je tjakaj spravil rover – mogoče je tudi, da je delec padlega meteorita, ki je pristal ob vozilu. Vseeno pa je Rhawn prepričan, da je kamen živeča stvar, zato je na sodišču v Kaliforniji zoper Naso vložil tožbo, da bi ta sporni predmet podrobneje proučila. Od agencije zato zahteva, da naj celoviteje opravlja svojo javno, znanstveno in zakonsko dolžnost. Kot pravi, je bil kamen ves čas tam, a da je postal viden šele, ko je zrasel. »Da niso pripravljeni stvari fotografirati od blizu in z različnih kotov, da ne objavijo fotografije v visoki ločljivosti, je nerazložljivo, malomarno in bizarno,« se zgraža Rhawn. Pri Nasi tožbe še niso komentirali.