Šport

Michael Schumacher le za kratek čas odprl oči...

M.J.
30. 1. 2014, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Francoski L'Equipe piše o tem, kako naj bi Michael Schumacher na kratko odprl oči med nevrološkim pregledom. Francozi se sklicujejo na zanesljiv vir iz bolnice u Grenoblu.

Reuters

Michael Schumacher naj bi na kratko odprl oči, piše francoski L'Equipe, sklicujoč se na vire bolnišnice v Grenoblu. Novico je povzel tudi nemški Bild. Oči naj bi odprl medtem, ko so ga zaćeli prebujati iz kome. Reagiral je na nevrološki pregled, potem ko so mu zmanjšali odmerek sedativov in to je odličen znak.  

Že včeraj smo pisali, da so zdravniki pričeli postopno bujenje iz umetne kome. Vse trditve je Schumacherjeva tiskovna predstavnica sicer zanikala, da bi s tem preprečila množično zbiranje pred bolnišnico, v kateri leži sedemkratni svetovni prvak Formule 1

Kljub temu, da tiskovna predstavnica dirkačeve družine Sabine Kehm ni želela ničesar potrditi, se je uredništvo francoskega L'Equipea dokopalo, da informacij o bujenju sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja. Po njihovih informacijah naj bi tako popularni Schumi tekom bujenja mežikal z očmi, kar je seveda izredno pozitivna informacija tekom prve faze bujenja.

Kljub vzpodbudnim informacijam, ki kapljajo iz dirkačeve bolniške sobe, pa njegovo stanje še naprej ostaja izjemno resno. "Ko zdravniki bolnika tri oz. štiri tedne držijo v komi se ve, da so možgani v izredno resnem stanju. To je dolgo časovno obdobje," je za nemški Focus opozoril priznani nevrokirurg Andreas Ferbert.

Optimizem uglednega strokovnjaka za rehabilitacijo možganov!

Nekoliko bolj optimističen je bil ugledni strokovnjak za rehabilitacijo možganov Ganesh Bavikatte, ki je za Mirror dejal: "Če gre za točne informacije, potem je to vsekakor dobra novica. A okrevanje bo dolgo, polno frustracij in negotovosti. Prihaja težko obdobje za družino in prijatelje. Težke možganske poškdobe imajo značilne fizične, kognitivne in psihosocialne posledice za osebo," je pojasnil in dodal, da bi lahko trajalo tedne in tedne preden se bo povsem prebudil, za zdaj pa še ni mogoče natančno napovedati s kakšnimi posledicami se bo prebudil.

Schumacher, ki je osvojil rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka je smučal v Meribelu in med padcem z glavo priletel v skalo, ki so mu jo morali že dvakrat operirati, da so razbremenili pritisk na njegovo možgane, ves čas pa je bil v umetni komi.