Zanimivosti

Policisti vozijo Ferrarije!

J. P.
15. 1. 2014, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Si predstavljate kraj, kjer se prehitri vozniki sami ponujajo policistom, da jih ti odpeljejo na postajajo? Vse to in še več je Dubaj.

Zadnja različica voznega parka tamkajšnje policije je namreč tako zavidanja vredna, da pešci ustavljajo in fotografirajo mimo vozeče policijske avtomobile. Zadnji prišlek med jeklenimi konjički modrih angelov je dvesto tisoč evrov vreden mclaren MP4-12C. Avtomobil bo v dobri družbi: tam so še lamborghini, aston martin, bentley, ferrari in chervolet.

Pešci jih občudujejo, kriminalci se zaradi njih predajajo.

Vsa ta vozila zmorejo 300 kilometrov na uro – pa ubežite temu, če morete.

Prometne nesreče so pogost vzrok smrti v Združenih arabskih emiratih, kjer v prometnih nesrečah vsakih šestindvajset ur umre ena oseba. Najpogostejši vzroki so prehitra vožnja, telefoniranje med vožnjo in neuporaba varnostnih pasov.
Policisti se morajo udeležiti posebnega tečaja vožnje, preden lahko sedejo za volan enega izmed teh luksuznih avtomobilov.
Mariam Ahmed, ki sicer vozi toyoto land cruiserja, si je za patruljiranje po ulicah izbrala ferrarija FF: »To je bilo prvič, da sem vozila športni avto. Nisem mogla verjeti, da so me izbrali. Vožnja je enkratna. Avtomobil pogrešam, ko nisem na dolžnosti.«
Odkar je dubajska policija v svoj vozni park uvrstila taka luksuzna vozila, pravi Mariam, ljudje policiste prosijo, da jih aretirajo, samo da bi se lahko peljali v njihovih avtomobilih.