Zanimivosti

Povprašali smo Emo Kurent, kaj je povedala?

Lara Jelen/M.J.
15. 1. 2014, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Da bomo v letu 2014 sprejemali odločitve ob pravem času, smo o luninih menah in njihovih vplivih, tudi o hujšanju z luno, povprašali astrologinjo Emo Kurent.

Ta poudarja, da je upoštevanje luninih men pomembno pri prehranjevanju in da je tudi post ob luninih menah še kako dobrodošel, vendar pa bomo za uspešno hujšanje morali narediti še marsikaj drugega.

Kurentova nam je takoj na začetku pogovora povedala: »Ne poznam sicer strokovne raziskave, ki bi potrdila hujšanje z luno. Res pa je, da se telo na dneve luninih men hitreje in učinkoviteje čisti, zato so ti dnevi zelo primerni za razstrupljanje. To storimo tako, da  24 ur okrog dovršene lunacije (mlaja, ščipa in obeh krajcev) ves dan pijemo samo vodo, sadne sokove ali čaje.
 
 Pomaga že, če čez dan jemo samo sadje ali pijemo smutije. Takšno čiščenje organizma je usklajeno z naravnim luninim ciklusom, kajti kadar je luna v dinamičnem aspektu s soncem (lunacije), smo tudi čustveno občutljivejši kot navadno, in če organizma takrat ne obremenjujemo z napori intenzivnega prebavljanja in presnavljanja, mu naredimo veliko uslugo.
 
 Štirje dnevi v mesecu niso veliko, vendar  je takšen post koristen, saj se telo tako  redno in učinkovito razstruplja. Seveda pa tudi hujšamo, vendar bolj zaradi izgube vode, medtem ko se moramo za pravo hujšanje bolj potruditi, luna tega ne bo naredila namesto nas. Hočem reči, tu ne moremo pričakovati čudežev. Vedeti moramo tudi, da se v obdobju lunine rasti (torej med mlajem in polno luno) telo gradi, zato je takrat pomembno, da jemo čim bolj zdravo hrano, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov, encimov in beljakovin. Med polno luno in mlajem lahko jemo manj. Tradicija sicer pravi, da v tej lunini fazi lahko jemo veliko, pa se ne zredimo hitro, saj telo hrano takrat hitreje presnavlja. Koliko je v tem resnice, ne vem. To je težko raziskovati. Pomembno se je zavedati: kadar luna raste, rastejo in se krepijo tudi celice, zato potrebujejo kakovostne gradbene elemente. Kadar upada, pa naj ne bi bilo tako zelo pomembno, kaj in koliko jemo.«
 
Nenadne spremembe ob najtežavnejših ščipih v letu 2014 
»Kot je mnogim znano, lahko luna vpliva tudi na naše razpoloženje. »Od dva do tri dni pred vsako polno luno (ščipom) smo ljudje bolj nemirni, napeti, življenje je stresno, hitreje se ujezimo, imamo pa tudi več energije. Varovati se moramo impulzivnosti. Pred mlajem je nasprotno, smo bolj mirni, lenobni, utrujeni in zaspani. Zato je dobro, da si vsaj dan pred mlajem privoščimo več počitka. Najtežavnejši ščipi v letu 2014 bodo 16. 3., 15. 4. (ta bo v obliki popolnega luninega mrka, kar pomeni večjo intenzivnost), 12. 7., 10. 8. in še zlasti 8. 10. Ta zadnji ščip bo spet kot popolni lunin mrk in bo za naše kraje še posebno pomemben, saj bo nastopil na osi meridiana (MC/IC), pri čemer bo igral pomembno vlogo tudi Uran. Lahko nastopijo nenadne spremembe, ljudje bodo bolj uporniški, nemirni, v stresu. Marsikaj se bo nenadoma spremenilo, toda ščip bo imel tudi potencial za delovanje v konstruktivnih smereh, kar se bo pokazalo takoj po 8. 10.,« je napovedala Ema Kurent.