Zanimivosti

Bizarno: Kradel človeške možgane!

PR/N.J.
8. 1. 2014, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Enaindvajsetletnik je šokiral ameriške policiste. Iz medicinskega muzeja je ukradel primerke možganov in jih prodajal na internetu.

nlm.nih.gov

David Charles se je odločil za resnično nenavaden kriminalni podvig. Iz medicinskega muzeja v ameriški zvezni državi Indiani je ukradel primerke različnih tkiv, ki so jih hranili v posebnih kozarcih. Med drugim je ukradel kar 60 primerkov možganov in jih prodajal na internetu.

Niso poceni!

Očitno mu je bizaren posel zacvetel, saj je precej nakradenega uspel tudi prodati. Vendar pa ga je na limanice ujel eden od kupcev, saj ga je prijavil policiji, ki ga je zatem prijela. Omenjeni kupec, ki je Charlesa zatožil, je najprej poklical v muzej in vodji po telefoni povedal, kaj vse je kupil za 600 dolarjev (441,11 evrov), policija pa se je takoj lotila obsežne preiskave. Ta je za zdaj pokazala, kakšna naj bi bila vrednost ukradenih tkiv. Znašala naj bi 4800 dolarjev (več kot 3500 evrov).

Prijeli so ga že lani

Charlesa so prijeli sredi decembra lani, v tem mesecu pa se bo moral pojaviti na sodišču in se zagovarjati zaradi kraje. Kot rečeno, Charles je iz medicinskega muzeja ukradel 60 primerov možganov, ki so bili shranjeni v posebnih steklenih kozarcih. Ukradel je tudi številna druga tkiva, ki so jih pristojni shranili po opravljenih obdukcijah trupel. Vsi ukradeni organi so sicer pripadali pacientom, ki so živeli okrog leta 1890. Tik preden ga je policija prijela, je Charles organe uspel prodati na eBayu, pa čeprav je prodaja človeških organov strogo prepovedana.