Zanimivosti

Igre za Playstation odslej tudi brez konzole

STA/M.J.
8. 1. 2014, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Japonski proizvajalec zabavne elektronike Sony je na sejmu CES v Las Vegasu predstavil storitev Playstation Now, ki bo uporabnikom omogočila igranje iger za konzole Playstation kar prek računalniškega oblaka.

Sony

Oblačna storitev bo ljubiteljem iger v ZDA na voljo v sredini letošnjega leta. Na voljo bodo igre tako za najnovejšo konzolo PS4 kot za njeno predhodnico PS3 in ročno konzolo PS Vita.

Sony je Playstation Now najavil na sejmu zabavne elektronike CES, kjer je bilo igre moč igrati prek nekaterih Sonyjevih televizij. Po napovedih naj bi bila storitev na voljo tudi za tablice, mobilne telefone in druge naprave, a podrobnosti zaenkrat še niso znane.

Vodja enote za računalniške igre pri Sonyju Andrew House je na predstavitvi poudaril, da je namen nove storitve uporabnikom omogočiti, da lahko igre za Playstation igrajo "kjerkoli in kadarkoli".

Playstation Now vsebino zaslona sproti prenaša s Sonyjevih strežnikov na uporabnikovo napravo. Ob tem se opira na tehnologijo, ki jo je japonski proizvajalec zabavne elektronike pridobil z nakupom podjetja Gaikai leta 2012. Za nakup podjetja je Sony takrat odštel 380 milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poznavalci so do nove storitve sicer večinoma zadržani, saj za gladko delovanje potrebuje izjemno hitro internetno povezavo.