Zanimivosti

10 novoletnih zaobljub, ki se jih bodo držale

Lea Pufek/M.J.
24. 12. 2013, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Vemo, da so novoletne zaobljube bolj larifari. In prav zato tokrat ne bomo naštevali vseh tistih, ki naj bi se jih v novem letu držali, ampak bomo razkrili tiste, za katere smo v našem uredništvu prisegli, da se jih bomo naslednje leto zares držali.

Thinkstock

1. Selitev nazaj na svoje. Nestabilno gospodarstvo je mnoge od nas prisililo, da smo morali požreti svoj ponos in se začasno vrniti nazaj k staršem. A smo se odločile, da bo z novim letom drugače. Da se bomo vrnile na svoje, pa če bomo morale zato zamenjati službo, ki jo obožujemo, za kako manj privlačno zaposlitev.

2. Spraviti v red ljubezensko življenje. Pa saj je ljubezensko življenje vedno kaos, boste rekli. Že res, a smo za kaos navadno krivi kar sami. In ta kaos potem iz tira meče še vse ostale plati našega življenja, ker ljubezen pač vrti planet. Zato jo bomo v naslednjem letu malce spravile v red, pa bo življenje nasploh vsaj malce lažje.

3. Sprehajanje psov. Že majhne stvari lahko naredijo naše dni pomembne in velike. Sprehod v naravi, na primer, dobro delo ali prijeten stik z drugim živim bitjem. Vse to združuje obisk zavetišča za živali in sprehod z enim od njihovih štirinožcev brez lastnika. Drobno dejanje, ki bo najbolj zapolnilo ravno nas.

4. Iskrenost in upoštevanje same sebe. Ženska intuicija je prečudovita stvar, ki pa ji redko znamo prisluhniti, ker je naša glava pač glasnejša. A kljub vztrajnosti logike in razuma nas vest vedno znova opozori, da sta iskrenost do sebe in upoštevanje svojih prvih občutkov pomembnejša kot pa skakljanje po tujih ritmih. Zato si bomo v naslednjem letu bolj zveste.