Zanimivosti

Ko nabreknejo sramne ustnice in zaigra ščegetavček

Š. K./M.J.
23. 12. 2013, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Orgazem sta med prvimi pionirji spolnosti raziskovala strokovnjaka Masters in Johnson, ki sta ga opisala kot spolno vzburjenost, med katero pride kri v medenico, pri tem pa nabreknejo sramne ustnice in ščegetavček.

Thinkstock

Ob povečani stimulaciji tako ženska prehaja skozi različne stopnje vzburjenosti k orgazmu, ki ga sestavlja niz krčenj sramno-trtične mišice, mišičnega pasu, ki obkroža anus, vagino in sečnico. Vsako krčenje traja približno sekundo, celoten orgazem pa od 3 do 20 sekund. Takrat ženska doživi izjemen občutek zadovoljstva. Kaj pa, če se vse to dogaja na treh točkah hkrati? Potem govorimo o mejah, ki jim preprosto ni videti konca!

Niso vsi orgazmi enaki
O tem, da imamo ženske izjemno srečo in lahko doživimo več in drugačne orgazme kot moški, smo že pisali. Naši orgazmi se lahko razlikujejo od dolžine, stopnje vzburjenosti, impulzivnosti … In ko končno najdete tisti svoj užitek naslade, potem je jasno, da hrepenite po več. Raziskovalec spolnosti Alfred Kinsey je v petdesetih letih v svoji študiji spolnosti odkril, da je večorgazmičnih samo 14 odstotkov žensk. Do leta 1970 je to število zraslo za 2 odstotka, danes pa naj bi jih bilo približno 25 odstotkov, a še vedno manj, kot si lahko mislimo.

Skrivnost: Raziskujte svoje telo
Raziskava na področju spolnosti je odkrila, da se večorgazmične ženske pogosteje samozadovoljujejo in navadno začnejo orgazem doživljati že zgodaj v življenju. Za te ženske je v veliki meri značilno, da so odraščale v okolju, ki je imelo svobodnejši odnos do spolnega eksperimentiranja, ali pa so preprosto imele srečo in orgazem po naključju doživele že v rani mladosti.

Večorgazmičnost je nujna za doseganje 3D-orgazma
Na dobri poti ste že, če natančno veste, česa si želite. Če imate radi ljubkovanje bradavic in znate predramiti domišljijo s pomočjo spolnih fantazij, erotičnih filmov ali drugih pripomočkov, potem je večorgazmičnost samo korak stran.
Večorgazmične ženske vedo, kaj želijo, in to tudi dobijo tako, da usmerjajo roke, usta ali ud svojega partnerja tja, kamor želijo. So bolj pripravljene, da nudijo in sprejemajo oralni seks. Stimulirajo ali pustijo partnerju, da vzburja več različnih erogenih točk hkrati. Usklajujejo različne vrste vzburjanja: stimulacijo bradavic in ščegetavčka, stimulacijo ščegetavčka hkrati z globoko vaginalno stimulacijo ali stimulacijo točke G. Pogosto aktivirajo vse ali večino svojih občutljivih točk in imajo partnerje, ki so pripravljeni zadovoljiti njihove potrebe in želje.