Zanimivosti

Psihologi so šokirani: 4-letnik inteligenten tako kot Albert Einstein

K.S.
14. 12. 2013, 22.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Angleški 4-letni deček Sherwyn se lahko pohvali z IQ-jem 160! prebral naj bi že 190 knjig, najraje pa naj bi imel enciklopedijo.

Sherwyn je začel obiskovati šolo, ko je bil star dve leti!

Strokovnjaki so mnenja, da je taka inteligenca pri 4-letniku res nekaj posebnega in zelo redka. Sherwyn je dobesedno šokiral psihologe, ker je na inteligenčnem testu dosegel vrtoglavi IQ, kar 160!

Tako visok IQ imajo namreč Bill Gates, Stephen Hawking in imel ga je tudi Albert Einstein. Res je, vsi si delijo ta visok inteligenčni kvocient, vendar z eno razliko – Sherwyn je star le 4 leta.

Spregovoril pri 10 mesecih

Sherwynova mama Amanda je novinarjem zaupala, da je njen sinček začel govoriti pri 10 mesecih. Njegov besedni zaklad je trenutno izjemno bogat in deček se rad pogovarja o stvareh, ki običajno zanimajo precej starejše otroke.

190 knjig

Sherwyn seveda tudi tekoče bere in do sedaj je prebral kar 190 knjig. Najbolj blizu mi je encikopedija, prek katere dobesedno požira vse možno znanje. Mama Amanda je novinarjem povedala tudi, da ji sin ves dan postavlja na kupe vprašanj, na katera pa sicer zelo ponosna mama, vedno težje odgovarja.